Vrtec

Vrtec pri Osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž ima dva starostno mešana oddelka in sicer Račke in Sončki.

PRIREDITEV ZA MAMICE, OČKE…

Ravno na praznik vseh žena, smo vzgojiteljice z otroki našega vrtca vabili na prireditev, za starše, stare starše, tete, strice in vse, ki imajo radi malčke.
Preberite več.

SKUPINA RAČKE
Veseli december je za nas še posebej ustvarjalen, plesno in veselo obarvan. Nam je hitro minil, saj so nas obiskali kar trije dobri možje. Nekateri so nas obiskali doma, v vrtcu pa smo nestrpno pričakovali Dedka Mraza, ki nas je lepo počastil s svojim prihodom.
Preberite več…

SKUPINA SONČKI
Tokrat smo se v naši skupini odločili, da bomo preživeli noč v vrtcu malo prej, kot po navadi. Čakali smo na snežno pošiljko in takoj, ko smo jo dobili, smo obvestili starše, da bodo iz ponedeljka na torek ponoči spali doma brez svojih vrtičkarjev.
Preberite več…

OTROCI V VRTCU

V šolskem letu 2017/18 smo iz obeh skupin, Sončki in Račke v vrtcu pri OŠ Milana Majcna Šentjanž, poslali v šolo kar 13 prijaznih, vedoželjnih in igrivih otrok. Po njihovih mnenjih se v šoli vsi dobro počutijo in vestno poslušajo učiteljico. Da pa nam ni dolgčas brez njih v vrtcu, smo na novo sprejeli ravno toliko mladih nadobudnežev. Tako imamo dve kombinirani skupini otrok, starih od 1 do 6 let.

V začetku smo se v obeh skupinah uvajali v nove razmere. Bilo je malce več »crkljanja« in tolaženja novih članov, navajanja na pravila in spoznavanja hišnega reda. Kmalu pa je sledilo ustvarjalno delo. Učili smo se že novih pesmic, risali, barvali in s tem preverjali natančnost ter pravilno držo barvice, pri mlajših pa navajanje na pripomočke in barvno raznolikost. Kljub novemu načinu preživljanja dopoldneva se novinci dobro počutijo pri nas. Čeprav še kdaj potočijo solze za starši, vedo, da lahko v naročjih vzgojiteljic dobijo toplo besedo in tolažbo.

Otroke navajamo na varnost v prometu, kjer jih opozarjamo na pravilno hojo ob cesti in po pločniku, kje se cesto prečka, kje in kako se morajo voziti v avtomobilih ter, da morajo na napake opozarjati tudi svoje starše. Vse to nam je v četrtek, 21.9. prikazal policist PP Sevnica, g. Marko Turšič, ki je prišel k nam na obisk ter nas prijazno pospremil na sprehodu. Takrat smo razdelili tudi »smeške« in »kiske« avtomobilom, ki so bili pravilno oz. nepravilno parkirani. Na koncu pa nam je pokazal še pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Hvala Policijski postaji Sevnica in policistu Marku za poučno prometno dopoldne.

Kot vsako leto se bomo vzgojiteljice trudile pri razdajanju znanja in za dobro počutje otrok v vrtcu. Delo nas veseli in dopolnjuje, zato to sploh ne bo težko.