Vrtec

Vrtec pri Osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž ima dva starostno mešana oddelka in sicer Račke in Sončki.

Šol. leto 2018/19

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA 2018/19 V VRTCU

Včeraj, toplega 20. junija smo v vrtcu leto zaključili s kratkim orientacijskim pohodom. Zbrali smo se na šolskem igrišču, kjer so se otroci staršem najprej pokazali s kratkim, a pestrim programom. Nato smo se podali po poti, označeni z markacijami. Vsaka je skrivala nalogo, ki so jo morali opraviti, da so lahko odšli naprej. Tako otroci kot njihovi starši so drug drugemu zapeli pesmico, starši so morali svojega otroka nesti štuporamo, poiskati žogice, zakopane v peskovniku in si medsebojno zaupati tako, da so se drug drugemu pustili voditi z zaprtimi očmi. Naloge so otroke in starše pripeljale do skritega zaklada.
Druženje smo zaključili s podelitvijo nagrad in priznanj otrokom, ki so celo leto vestno opravljali svoje dolžnosti.
Hvala vsem staršem za sodelovanje in pozornost, ki ste jo namenjali nam, vzgojiteljicam. Želimo vam lepe počitnice, polne sonca, smeha in norih dogodivščin z vašimi otroki.

Vzgojiteljice vrtca pri OŠ Milana Majcna Šentjanž

BABICE IN DEDKI NA OBISKU V VRTCU

V torek, 4. 12. smo na druženje v vrtec povabili babice in dedke. Veseli smo bili tudi staršev ali strica, ki so se želeli pridružiti.
Zbrali smo se v igralnici skupine Sončki, kjer smo prisluhnili zgodbici Neke zimske noči. Pripoveduje o božičnem darilu, kapici, ki pade z neba. In ravno zgodba nas je popeljala na ustvarjalno delavnico, kjer smo izdelovali kape in rokavice iz papirja za zimsko dekoracijo vrtca. Vsi so pokazali veliko ustvarjalnega duha.
Za zahvalo smo na koncu prisotne pogostili s kavico, čajem in piškoti.
Hvala vsem, ki ste se odzvali vabilu. Z vami smo preživeli lepo, prijetno dopoldne.

Vzgojiteljice

JESENSKA DOŽIVETJA NAJMLAJŠIH

Že pred uradnim začetkom jeseni smo se v vrtcu pripravljali nanjo. Vzgojiteljice smo iz kartona izrezale buče in jih ob robovih preluknjale. Otroci so jih pobarvali ter jih obšili z zeleno volno. Lepe oranžne buče nam krasijo prostore vrtca.

Na prvi jesenski dan nas je v vrtcu obiskala tetka Jesen. Prinesla nam je jesenskih plodov, s katerimi so se otroci še več dni igrali, jih razvrščali, kuhali v kuhinjskem kotičku… Prebrala nam je zgodbico Buča debeluča, ki smo jo popestrili z živalskimi kostumi.
Opravili smo prvi jesenski pohod do konjeniškega kozolca, kjer smo ličkali koruzo. V vrtec smo prinesli veliko koruznih zrn in laskov, saj nam bodo koristili pri nadaljnjih ustvarjalnostih. Privoščili smo si kostanjev piknik na igralih in tisti dan skoraj ne bi potrebovali kosila.

V tednu otroka smo se podali na Ajdovski gradec, kjer smo obiskali Muco Copatarico v njenem domu, srečali zeliščarko Rožco in gozdnega moža s svojim pasjim prijateljem. Iskali smo zaklad in ga tudi našli – stari kovanec.

Radi hodimo na sprehode, raziskujemo gozd in nabiramo gozdne plodove, s katerimi se kratkočasimo in jih uporabljamo pri raznih dejavnostih. Nasploh pa preživimo veliko časa na prostem ter opazujemo spremembe v naravi.

Vzgojiteljice

Šol. leto 2017/18

PRIREDITEV ZA MAMICE, OČKE…

Ravno na praznik vseh žena, smo vzgojiteljice z otroki našega vrtca vabili na prireditev, za starše, stare starše, tete, strice in vse, ki imajo radi malčke.
Preberite več.

OTROCI V VRTCU

V šolskem letu 2017/18 smo iz obeh skupin, Sončki in Račke v vrtcu pri OŠ Milana Majcna Šentjanž, poslali v šolo kar 13 prijaznih, vedoželjnih in igrivih otrok. Po njihovih mnenjih se v šoli vsi dobro počutijo in vestno poslušajo učiteljico. Da pa nam ni dolgčas brez njih v vrtcu, smo na novo sprejeli ravno toliko mladih nadobudnežev. Tako imamo dve kombinirani skupini otrok, starih od 1 do 6 let.

V začetku smo se v obeh skupinah uvajali v nove razmere. Bilo je malce več »crkljanja« in tolaženja novih članov, navajanja na pravila in spoznavanja hišnega reda. Kmalu pa je sledilo ustvarjalno delo. Učili smo se že novih pesmic, risali, barvali in s tem preverjali natančnost ter pravilno držo barvice, pri mlajših pa navajanje na pripomočke in barvno raznolikost. Kljub novemu načinu preživljanja dopoldneva se novinci dobro počutijo pri nas. Čeprav še kdaj potočijo solze za starši, vedo, da lahko v naročjih vzgojiteljic dobijo toplo besedo in tolažbo.

Otroke navajamo na varnost v prometu, kjer jih opozarjamo na pravilno hojo ob cesti in po pločniku, kje se cesto prečka, kje in kako se morajo voziti v avtomobilih ter, da morajo na napake opozarjati tudi svoje starše. Vse to nam je v četrtek, 21.9. prikazal policist PP Sevnica, g. Marko Turšič, ki je prišel k nam na obisk ter nas prijazno pospremil na sprehodu. Takrat smo razdelili tudi »smeške« in »kiske« avtomobilom, ki so bili pravilno oz. nepravilno parkirani. Na koncu pa nam je pokazal še pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Hvala Policijski postaji Sevnica in policistu Marku za poučno prometno dopoldne.

Kot vsako leto se bomo vzgojiteljice trudile pri razdajanju znanja in za dobro počutje otrok v vrtcu. Delo nas veseli in dopolnjuje, zato to sploh ne bo težko.