Vrtec

Vrtec pri Osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž ima dva starostno mešana oddelka in sicer Račke in Sončki.

USTVARJANJE S STARŠI

V četrtek, 30. 11. 2017, smo v vrtec povabili starše naših otrok iz obeh skupin, z željo, da nam pomagajo pri izdelavi zimske dekoracije. Na pomoč so jim priskočili tudi njihovi otroci.

SONČKI

RAČKE

 

GOZD IN NJEGOVE  ZANIMIVOSTI

Dejavnosti v skupini se vedno nanašajo na različne teme iz tematskih sklopov. V program smo letos dali podrobnejše spoznavanje gozda in njegovih značilnosti.

Preberite več.

TEDEN OTROKA 2017

Prvi teden v oktobru je posebej namenjen otrokom. Da bi bilo prijetneje in razburljivejše, smo se v vrtcu odločili za razne nevsakdanje dejavnosti.

Tu si lahko preberete več.

OTROCI V VRTCU

V šolskem letu 2017/18 smo iz obeh skupin, Sončki in Račke v vrtcu pri OŠ Milana Majcna Šentjanž, poslali v šolo kar 13 prijaznih, vedoželjnih in igrivih otrok. Po njihovih mnenjih se v šoli vsi dobro počutijo in vestno poslušajo učiteljico. Da pa nam ni dolgčas brez njih v vrtcu, smo na novo sprejeli ravno toliko mladih nadobudnežev. Tako imamo dve kombinirani skupini otrok, starih od 1 do 6 let.

V začetku smo se v obeh skupinah uvajali v nove razmere. Bilo je malce več »crkljanja« in tolaženja novih članov, navajanja na pravila in spoznavanja hišnega reda. Kmalu pa je sledilo ustvarjalno delo. Učili smo se že novih pesmic, risali, barvali in s tem preverjali natančnost ter pravilno držo barvice, pri mlajših pa navajanje na pripomočke in barvno raznolikost. Kljub novemu načinu preživljanja dopoldneva se novinci dobro počutijo pri nas. Čeprav še kdaj potočijo solze za starši, vedo, da lahko v naročjih vzgojiteljic dobijo toplo besedo in tolažbo.

Otroke navajamo na varnost v prometu, kjer jih opozarjamo na pravilno hojo ob cesti in po pločniku, kje se cesto prečka, kje in kako se morajo voziti v avtomobilih ter, da morajo na napake opozarjati tudi svoje starše. Vse to nam je v četrtek, 21.9. prikazal policist PP Sevnica, g. Marko Turšič, ki je prišel k nam na obisk ter nas prijazno pospremil na sprehodu. Takrat smo razdelili tudi »smeške« in »kiske« avtomobilom, ki so bili pravilno oz. nepravilno parkirani. Na koncu pa nam je pokazal še pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Hvala Policijski postaji Sevnica in policistu Marku za poučno prometno dopoldne.

Kot vsako leto se bomo vzgojiteljice trudile pri razdajanju znanja in za dobro počutje otrok v vrtcu. Delo nas veseli in dopolnjuje, zato to sploh ne bo težko.