Select Page

VARNA RABA INTERNETA

V torek, 13. oktobra 2015, smo imeli vsi učenci višje stopnje predavanje z naslovom Varna raba interneta. In ker je letošnja tema šolskega parlamenta Pasti mladostništva, je bilo to predavanje še posebej koristno. Dve uri smo se  vneto pogovarjali o socialnih omrežjih, kaj je na njih dobro in kaj slabo, katera socialna omrežja uporabljamo, kakšne podatke in slike objavljamo in kako nam vse to lahko ogrozi življenje.

Predavatelj nam je povedal tudi nekaj zelo pretresljivih zgodb in sploh nismo mogli verjeti, kako lahko samo ena hitra objava vpliva na nas in naše življenje. Joj, kar prestrašili smo se, ko smo izvedeli, da je vse, kar smo objavili, že na drugem koncu sveta in da z našo aktivnostjo na socialnih omrežjih nekateri dobro služijo. Pogovarjali smo se tudi o tem, kakšno mora biti dobro geslo in kako pogosto ga moramo menjati. Pogledali smo si nekaj zelo dobrih filmčkov in se naučili, kako zavarovati svojo profilno stran.

Predavanje je bilo za nas zelo koristno, saj včasih preveč nepremišljeno ravnamo. Izvedeli smo za stvari, ki jih sploh ne bi pričakovali in po pravici povedano, nas je gospod kar malo prestrašil. Povzetek tega predavanja pa je: »Ne objavi, kar te lahko gnjavi!«

Danijela Bec, 9.r.

Zanimiv dan v tednu otroka

V četrtek, 8. oktobra 2015, smo imeli devetošolci OŠ Milana Majcna Šentjanž drugačen delovni dan. Prvi dve uri smo prisluhnili predavanju na temo samopodobe in alkohola z naslovom V Posavju žuramo brez drog in alkohola. Predavanja so bila zanimiva in naučili smo se veliko novega, kar nam bo v življenju prišlo zelo prav.
Po predavanjih smo imeli delavnici na isto temo; najprej smo se spoznali, po malici pa smo se pogovarjali o alkoholu in drogah. Ta dan je minil  hitro in zelo mi je bilo všeč, ko sta predavateljici v skupinah povedali, da kar smo se pogovarjali v tej skupini, bo v skupini tudi ostalo. V prihodnosti si želim še več takšnih dni.

                                                                                                                   Ana Štirn, 9. razred

Dostopnost