ŠPORT 2018/19

ŠOLSKA ŠPORTNA TEKMOVANJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019

Že tradicionalno na šoli sodelujejo vsi učenci prve triade v športnem programu Zlati sonček, učenci druge triade pa v programu Krpan.

V tem šolskem letu smo sodelovali na sedmih medobčinskih, petih področnih in treh državnih šolskih športnih tekmovanjih.

Med moštvenimi športi so najboljši rezultat dosegle mlajše učenke, ki so postale občinske prvakinje in osvojile 2. mesto na področnem tekmovanju.

Medobčinsko tekmovanje v namiznem tenisu smo organizirali na naši šoli. Pri mlajših učencih je zmagal Noel Ajnihar, Jaka Hočevar je osvojil 2. mesto. Pri mlajših učenkah je prav tako zmagala naša učenka Laura Kramžar, Tadeja Rozman je osvojila 3. mesto. Na področnem tekmovanju sta Laura in Noel osvojila 2. mesto ter sta našo šolo prvič popeljala na četrtfinale državnega prvenstva v namiznem tenisu, kjer sta prikazala zelo dobro igro.

V krosu na medobčinskem tekmovanju je sodelovalo 19 učencev, z medaljami so se okitili Anja Lazar za 2. mesto in Petra Knez ter Uroš Bregar za 3. mesto. Na državnem krosu v Velenju je teklo 7 učencev, Zala Krmelj je bila najboljša med našimi učenci z 19 mestom med 137 sodelujočimi v svoji kategoriji.

V atletiki je na medobčinskem tekmovanju tekmovalo 14 učencev. Med mlajšimi učenkami je zmagala Petra Knez v skoku  v višino, Zala Krmelj je bila tretja na 300m. Pri mlajših učencih je Noel Ajnihar osvojil 2. mesto v skoku v daljino. Pri starejših učenkah je Zala Ostrovršnik prejela srebrno medaljo na 300m, v isti disciplini med učenci je Gašper Zidar osvojil prav tako drugo mesto. Valentin Razpet je bil tretji v suvanju krogle. Na področno tekmovanje se je uvrstilo 10 učencev; Petra Knez se je okitila z bronasto medaljo v skoku v višino. Na mini olimpijado v Brežice se je odpravilo 8 učencev in tekmovalo v atletskem troboju. Noel Ajnihar je postal področni prvak v svoji kategoriji – letnik 2008.

Čestitamo!