TEDEN OTROKA

Vodilo letošnjega Tedna otroka je bilo ODGOVOR JE POGOVOR. Zato smo v vrtcu teden začeli z motivacijsko delavnico predavatelja g. Andreja Pešca. Udeležili so se je starejši otroci. G. Andrej je poskušal otroke motivirati k razmišljanju o dobroti, solidarnosti, prijateljstvu in drugih plemenitih čustvih. Vse je podkrepil z nalogami in zgodbami. Na koncu so ob spremljavi kitare zapeli še pesmici.
V torek smo izvedli Igre brez meja v telovadnici, kjer so se otroci preizkusili v različnih gibalnih vajah. Od plezanja po letveniku in spuščanju po lesenem toboganu, premagovanja ovir s poskoki, plazenjem in vlečenjem samega sebe, do razvijanja ravnotežja s hojo po polivalentnih blazinah in ciljanja žoge na koš. Vrhunec je predstavljalo privlačno napihljivo igralo. Za uspešno opravljene igre smo si zaslužili pečen kostanj, ki nam ga je pripravil hišnik g. Marko.
Deževna sreda je bila kot nalašč za obisk pravega kina v igralnici skupine Račke. Otroci so dobili kino vstopnice in sedeže za ogled slovenskega filma Srečno Kekec. Lep film je otroke navdušil do te mere, da so si ga ogledali v celoti. Na koncu smo si privoščili sveže kokice, ki spadajo h kinu.
Naslednji dan smo se odpravili na pohod proti Rovinjam na obisk k babici Tatjani. Kljub megli, ki nas je spremljala vso pot, smo zadovoljni prišli na cilj. Tam nas je že čakal pečen kostanj, ki ga je spekel g. Viki. Lahko smo si ogreli dlani in se z njim posladkali. Pot navkreber otrokom ni vzela energije, tako da so je imeli še dovolj za lovljenje in druge igre. Zahvalili smo se za gostoljubje in se odpravili proti vrtcu na kosilo.
Teden smo uspešno zaključili s krosom. Otroci so tekli po hribu navzdol, navzgor, po blatni in travniški podlagi, a so kljub temu vsi prišli na cilj. Čeprav so na cilj prišli utrujeni, se jim je na obrazu zarisal širok zmagoslaven nasmeh, ki pogreje srce. Na povratku v vrtec nas je čakal kostanj, ki sta ga tokrat pekla dedka naših otrok, g. Stane Cugelj in g. Tonči Repše.
Teden je bil čudovito bogat z raznimi dejavnostmi. Kar prehitro je minil, a v naslednjih dneh in tednih se že veselimo novih dogodivščin in izzivov.

 

OS_Milana_Majcna_logo_180x83

Napovednik

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.
december 2020
PTSČPSN
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
« Nov   Jan »

Arhiv

Vreme

Vremenska napoved
Sevnica

Vreme v SevnicaVedno vaše vreme Meteovista.com

Dostopnost