BRALNA ZNAČKA – BRALNO DREVO
Starši otrokom berejo pravljice, zgodbe, deklamacije. Otrok v vrtcu ob knjigi samostojno pripoveduje vsebino. Za osvojeno bralno značko mora predstaviti štiri zgodbe in eno deklamacijo. 

NAŠA ŠOLSKA KNJIŽNICA
Vključeni so otroci obeh skupin in vseh starosti. Cilj projekta je spodbujanje poslušanja in otrokove lastne kreativnosti s poustvarjanjem po prebrani zgodbi. Redno obiskovanje šolske knjižnice v sodelovanju s knjižničarko.

RAČUNALNIŠKO OPISMENJEVANJE    
Projekt je namenjen predšolskim otrokom obeh oddelkov. Otroci se seznanijo z računalnikom, se učijo z njim rokovati, spoznavajo igrice Bim bam.  Igrice služijo predvsem za utrjevanje barv, prostorskih odnosov, velikostnih odnosov, razvijanju logike… Namen računalniškega opismenjevanja  je tudi, da otroci spoznajo, da je računalnik  – internet lahko tudi vir informacij.

MALI SONČEK
Sodelujejo otroci obeh oddelkov od drugega leta dalje. Sem spadajo igre z žogo, kotalkanje ali rolanje, vožnja s kolesom, triciklom, skirojem, elementi atletike in gimnastične abecede, izleti, igre na snegu, ustvarjanje z ritmom in gibom, plavanje, mini kros, igre brez meja.

ZDRAVJE V VRTCU
Vključeni so otroci obeh oddelkov in vseh starosti. Cilji projekta je spodbujanje zdravega načina življenja, spodbujanje gibanja in uživanje zdrave hrane, razvijanje zdravih medsebojnih odnosov, preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni, preventivni ukrepi za zdravje zob …

PLAVALNI TEČAJ
Namenjen je otrokom obeh oddelkov od petega leta dalje. Cilj projekta je prilagajanje na vodo, upor vode, drsenje po vodi in začetno učenje plavanja.

CICIBAN POHODNIK
V projekt so vključeni otroci obeh oddelkov v starosti od dveh let dalje. Cilj  projekta je navajanje na samostojno hojo z nahrbtnikom ter spoznavanje planinskega in pohodniškega bontona – skrb za floro in favno, ravnanje z odpadki…

MREŽA GOZDNIH ŠOL IN VRTCEV
Letošnja prednostna naloga vrtca je GOZDNA PEDAGOGIKA – prenos izvedbenega kurikula iz vrtčevske igralnice v gozdno igralnico. Cilji naloge so omogočiti otrokom spontano gibanje in raziskovanje, doživljanje lastnega telesa, čutenje in dojemanje sebe in narave, doživljanje ugodja v gibanju, igri in ustvarjalnem izražanju in razvijati občutek za odgovornost do narave, jo bolj ceniti in varovati.

PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA
Zbiramo star papir, ločujemo odpadke, skrbimo za čisto okolje (se udeležujemo čistilne akcije v kraju), uporabljamo odpadni in naravni material za ustvarjanje.

CICI VESELA ŠOLA
Otroci od tretjega leta dalje sodelujejo pri Cici Veseli šoli. Skozi celo leto po navodilih, ki jih prebere vzgojiteljica rešujejo logične naloge ter se navajajo na izraze obkroži, podčrtaj, poveži… Spomladi samostojno rešijo naloge, ki jih prebere vzgojiteljica, podane s strani Cici Vesele šole in dobijo priznanje za sodelovanje.

CICI GASILCI
Spoznavamo naloge gasilcev, si ogledamo gasilski dom, spremljamo prikaz gašenja ognja in sodelujemo pri evakuacijski vaji osnovne šole. Starejši otroci imajo možnost sodelovanja na gasilskem tekmovanju na občinski ravni. Sodelujemo s PGD Šentjanž, ki nam priskrbi opremo za vaje. Vadimo v dopoldanskem času na šolskem igrišču. Tekmovanja se udeleži 20 otrok –  2 desetini, ki od društva prejmejo majico. Tekmovanje poteka na različnih lokacijah v občini Sevnica.

PORTFOLIO
Vzgojiteljice zbiramo fotografije in izdelke otrok, ki jih kronološko razporedimo v mape. Dodamo opise lahko tudi komentarje otrok. Ob zaključku šolskega leta otrok odnese mapo domov.

 

Napovednik

  • Trenutno ni napovedanih dogodkov.

oktober 2022
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Sep   Nov »

Arhivi

Dostopnost