Select Page

Naši otroci so na poti v šolo in domov dnevno izpostavljeni številnim nevarnostim, ki prežijo nanje v prometu. Vsaka vožnja z avtomobilom, tudi če je cilj oddaljen le nekaj kilometrov, je za otroka posebno doživetje. Širi mu obzorja, med vožnjo spoznava okolico, promet in sprejema navade in vzorce ravnanja voznika. Vse to so razlogi, da mora biti vsaka vožnja tudi varna vožnja.
Dosledna uporaba varnostnih pasov in sedežev oblikuje navado in zavest, da je treba nenehno skrbeti za lastno varnost in varnost drugih. Pri tem je zgled voznika in potnikov v avtomobilu, pripetih z varnostnim pasom na vseh sedežih v vozilu, sestavni del vzgojnih prizadevanj. Otrok ne bo razumel, zakaj mora biti pripet, če so ob njem ljudje, ki jih ima rad,  niso pripeti.
Naš projekt je temeljil na pozitivnih sporočilih. Učiteljice smo otroke spodbujale, da bodo vedno pripeti. Uporaba varnostnega pasu temelji na navadi. Ko se navadimo, da je prva naloga, ko sedemo v avto, da si pripnemo varnostni pas, se počutimo nelagodno, če tega ne storimo.

Pred nami so poletne počitnice, ki naj bodo čim bolj brezskrbne za vso družino. Ob tem pa ne pozabimo, da postanejo otroci brezskrbni tudi na cesti. Prosimo vas naj bo redno pripenjanje z varnostnim pasom ter upoštevanje pravil varnega obnašanja v prometu nekaj povsem vsakdanjega.

učiteljice 1. triade

ČASOPIS 1. TRIADE
MALI OSNOVNOŠOLČEK 201415

Dostopnost