Select Page
Vzgojno-izobraževalno delo od 8. 3. 2021 dalje

Spoštovani starši, dragi učenci,

obveščamo vas, da je Vlada RS dne 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok bo začel veljati 5. marca 2021.

Ponovno želimo opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v prostorih šole po priporočilih NIJZ udeležujejo le zdravi otroci in zdravi zaposleni.

Spremenjen je tudi odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Po novem je uporaba zaščitnih mask za vse učence in učenke od 6. razreda osnovne šole obvezna v razredu, v prostorih šole in na zunanjih površinah šole. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice in učitelje v osnovnih šolah. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke in učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku, se pa zaradi varnosti in zaščite njena  uporaba priporoča ves čas pouka.

Za starše je obvezna uporaba mask v prostorih šole in na zunanjih površinah šole.

Šentjanž, 4. 3. 2021                                                                                    Nataša Kreže, prof., ravnateljica

Dostopnost