Select Page

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Zaradi zelo slabih epidemioloških razmer v državi do nadaljnjega nadaljujemo s poukom na daljavo za vse učence. Vrtec je na podlagi sklepa župana Občine Sevnica do preklica zaprt.

Vlada Republike Slovenije je pripravila načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije, ki predvideva, da se bodo učenci in dijaki v šole vračali postopno in v treh fazah:

  1. v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje ter osnovnih šol prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Sprostile se bodo lahko tudi športne aktivnosti na prostem.
  2. v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se osnovne šole odprejo v celoti. V šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.
  3. v zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

Prosimo vas, da spremljate objave v medijih in šolsko spletno stran, kjer vas bomo obveščali o vseh spremembah organizacije dela na šoli in v vrtcu.

Ostanite v teh težkih časih zdravi in mirni.

Šentjanž, 14. 12. 2020

Nataša Kreže, prof.,
ravnateljica

Dostopnost