Select Page

ČISTILNA AKCIJA – UREDIMO OKOLICO ŠOLE

V tednu otroka smo organizirali čistilno akcijo, v kateri smo čistili okolico šole. V čistilni akciji so sodelovali vsi učenci šole in učitelji. Starejši učenci so pometli šolsko igrišče, grabili listje, urejali gredice, učenci 8. razreda pa so uredili šolski vrtiček. Mlajši učenci so pobirali odpadke v okolici šole, pometali in pleli plevel. Učenci so se pri delu izredno izkazali, saj so bili pri delu zelo zagnani in motivirani. Okolica šole pa je bila vsaj za nekaj časa lepše urejena. Čistilno akcijo bomo skozi šolsko leto še večkrat ponovili.

Zapisala Nada Jazbec

p1030596

Slika 3 of 7

Naš zeliščni vrtiček

 Letos smo od prejšnjih devetarjev podedovali zeliščni vrtiček. Bili smo ga zelo veseli in sklenili smo, da bomo zanj lepo skrbeli in ga urejali.

Prišel je čas, ko smo prvič odšli na vrt. Bil je popolnoma zaraščen in treba ga je bilo temeljito opleti. Zavihali smo rokave in se dela z veseljem lotili. Porezali smo liste mete in melise ter jih dali sušiti; iz teh smo skuhali čaj, ki smo ga pili pri malici. Pobrali smo tudi drobnjak, iz katerega so kuharice naredile namaz. Bil je odličen.

V tednu otroka smo vsi osmarji odšli na vrtiček in ga do konca uredili. Pogovarjali smo se o tem, katera zelišča imamo na vrtičku, katera bi lahko dodali in kaj bi iz njih naredili. Bili smo polni idej.
Med delom na vrtičku zelo uživamo, se sprostimo in se med seboj bolj povežemo.

Danijela Bec, 8.r

no images were found

 

Nova pridobitev
Učenci devetega razreda še zadnjič sadimo rožice. Ob koncu šolskega leta bomo skrb za naš dišavni vrtiček predali sedmemu razredu. Upamo, da bodo ob delu tako uživali, kot smo mi, saj smo znali združiti koristno s prijetnim. Privzgajali smo si delovne navade, pridelovali smo zelišča, ob delu smo se sladkali s sladoledom, pripravili okusen sok…
Gospod Mesojednik nam je prijazno podaril dve samokolnici. (Eno od njih vidite na sliki.) Ob tej priliki se mu najlepše zahvaljujemo.
Dostopnost