DRUGA TRIADA 2019/20

Šahovsko tekmovanje

V četrtek, 5.3. 2020, je bilo v OŠ Sava Kladnika v Sevnici Področno ekipno šolsko tekmovanje in hkrati tudi  Občinsko ekipno prvenstvo.

Učenke Ela Brečko in Eva Vozelj sta v svoji starostni skupini (D9), dosegli 2. mesto na občinskem tekmovanju in 3. mesto na področnem prvenstvu osnovnih šol šah –ekipno.

Maj Zajec in Klemen Rozman sta v svoji starostni skupini (F9), dosegla 1. mesto na občinskem tekmovanju in hkrati 3. mesto na področnem prvenstvu osnovnih šol šah – ekipno.

Tadeja Rozman,  Hana Z. Lamovšek, Ajda Vozelj so v svoji starostni skupni (D12), dosegli 2. mesto na občinskem tekmovanju in 2. mesto na področnem prvenstvu osnovnih šol šah – ekipno.

Laura Kramžar, Neja Podlogar in Iza Knez Majcen so v svoji starostni skupini (F15), dosegle 2. mesto na občinskem tekmovanju in 2. mesto na področnem prvenstvu osnovnih šol šah – ekipno.

Vsi udeleženci se bodo udeležili tudi državnega tekmovanja.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!

Jožica Pelko

Predzadnji dan v Planinki je bil zelo športno obarvan. Po dopoldanskem smučanju smo se popoldne odpravili na pohod do slapa Skalca in Mariborske koče. Vmes smo lahko klepetali z učenci OŠ Cezanjevci, s katerimi smo postali že pravi prijatelji. Čaka nas se večer talentov, jutri pa odhod domov.
Tretji dan šole v naravi je bil sončen, zato je bilo smučanje toliko lepše. Malo smo že utrujeni, ampak vseeno komaj čakamo večerno druženje.
2. dan šole v naravi
Učenci 6. razreda se v CŠOD Planinka zelo zabavamo. Dopoldne smo spet smučali, v čimer smo čedalje boljši. Popoldne pa smo si izdelali letala in tekmovali, katero bo letelo najdlje. Zvečer nas čaka še pohod pod zvezdami.

Zimski pohod
V sredo, 15. 1. 2020, smo imeli učenci 6., 7., 8. in 9. razreda športni dan. Prvi dve šolski uri smo igrali medrazredne tekme v odbojki. Po malici pa smo se odpravili na Leskovec. Šli smo skozi Rovinje do Murnic, kjer smo se ustavili pri spomeniku Milana Majcna. Potem smo pot nadaljevali še do Leskovca. Čeprav smo hodili v hrib in je nekoliko pihalo, smo imeli zelo dober tempo in smo dokazali, da nam kondicije ne manjka. Pot do šole nas je vodila skozi Kocutno, mimo Bržan, Gaja in Glina. Bil je lep dan in vreme je bilo kot nalašč za pohod.

Neža Urbančič, 6. razred

 

TEDEN OTROKA NA OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ

Letošnji teden otroka je bil zelo zabaven, saj smo vsak dan počeli kaj posebnega. Učiteljice so se potrudile in nam pripravile zelo zanimiv in pester program.

Zelo zanimiv se mi je zdel naravoslovni dan z naslovom PRVA POMOČ. Učenci od prvega do petega razreda smo se na delavnicah učili, kako pomagati nezavestnemu človeku, kako oskrbeti rane ter kako pomagati človeku, ki ne diha.

V torek smo imeli učenci petega razreda kolesarski dan. Ves dan smo se urili v spretnostni vožnji s kolesom. Učenci nižjih razredov pa so dan prebili v gozdu in ga spoznavali.

V sredo smo se po drugi šolski uri odpeljali v Tržišče, kjer smo se skupaj s tamkajšnjimi učenci pomerili v krosu.

V četrtek smo imeli običajen pouk, a so nam ga učiteljice vseeno popestrile z zabavnimi nalogami.

V petek smo imeli športni dan. Bilo je zelo zabavno, saj smo imeli pet delavnic in smo bili razdeljeni v pet mešanih skupin od prvega do petega razreda. Na prvi delavnici smo imeli kviz, na drugi družabne igre, na tretji ples, na četrti smo igrali igro med dvema ognjema, na peti pa štafetne igre. Ob koncu dneva so nas obiskali še gasilci. Skupaj smo izvedli evakuacijsko vajo, si ogledali primer gašenja požara, spoznali smo gasilsko opremo in še in še. Dan smo zaključili na igrišču, kjer smo ob glasbi plesali in si privoščili slasten kostanj.

Ta teden si bomo zagotovo vsi zapomnili.

Ajda Vozelj, 5. r

 

 

ZAHVALA GASILCEM

Začelo se je novo šolsko leto. V šolske klopi se znova vračamo otroci, ki se polni energije večkrat ne zavedamo vseh nevarnosti, ki na nas prežijo v prometu. Kot vsako leto, so nam tudi letos, v prvem tednu šole, priskočili na pomoč naši gasilci, ki vedno radi sodelujejo pri vseh aktivnostih za izboljšanje varnosti nas otrok, predvsem pri prečkanju cest na prehodih za pešce v neposredni bližini osnovne šole. Spoštovani gasilci, zahvaljujemo se vam, ker ste tako kot vsako leto skrbeli za promet v okolici šole.

Žan Gaši, 5. r