Select Page

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA 2109/20

smo v vrtcu izvedli 23. junija v dopoldanskem času. Odpravili smo se v senco na travnato igrišče, kjer so nas obiskale eksotične živali s svojima skrbnikoma Niko in Alešem iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali BIOEXO. Otroci so lahko v naročje prejeli kuščarja bradato agamo in rdečerepega udava, mladiča in odraslo kačo, ki so jo morali držati kar štirje otroci naenkrat. Ogledali smo si tudi ptičjega pajka ter kameleona. Otroci so se različno odzvali na stik z živaljo, nihče pa se jih ni pretirano bal.
Kasneje smo imeli slavnostno podelitev priznanj in nagrad. Za osvojeno Ostržkovo bralno značko so otroci prejeli priznanje, knjigo in lonček medu »bralnih čebelic«, ki pa so ga dobili vsi pridni poslušalci zgodbic. Za sodelovanje v športnem programu Mali sonček so prejeli priznanje in medaljo.

Vsi skupaj se veselimo poletnih počitnic in upamo, da nam ne bo kaj preprečilo uživanje ob vodi.

RAZSTAVA OB 40 LETNICI VRTCA

V letošnjem letu 2020 naš vrtec obeležuje 40 let delovanja. Ob tej priložnosti smo vzgojiteljice pripravile razstavo fotografij, izdelkov in dosežkov, ki prikazujejo delo ter ustvarjalnost v vrtcu skozi čas. Izdelke ter fotografije iz zgodnejšega obdobja so prispevali Maja Repovž, Tina in Gaja Koprivec ter Grega Krmelj in s tem obogatili zgodovino vrtca. Fotografije začetkov je prispevala  ter pomagala urediti ga. Nada Vodišek. Vsem se iskreno zahvaljujemo.
Žal je bila razstava na ogled le kratek čas, saj nam je trenutna svetovna situacija prepovedala vstop v šolo in vrtec. Zato jo želimo ohraniti še nekaj časa na tem mestu.

Spoštovani starši!

Danes smo dobili obvestilo, da bodo šole in vrtci s ponedeljkom, 16. 3. 2020, do nadaljnjega zaprti zaradi pandemije korona virusa (COVID-19).

V petek, 13. 3. 2020, bo delo v  vrtcu in šoli  sicer potekalo kot običajno.

Vsem staršem, ki si lahko že jutri organizirate varstvo pa priporočamo, da svojih otrok ne pošljete  v šolo in vrtec.

O poteku šolskega dela v naslednjih dneh in nadaljevanju pouka boste obveščeni preko e-Asistenta, šolske spletne strani in preko javnih obvestil.

 

Šentjanž, 12. 3. 2020

Ravnateljica
Marija Brce

Razpis za vpis otrok v vrtce na območju občine Sevnica

Obvestilo o razpisu za vpis otrok v vrtce na območju Občine Sevnica za šolsko leto 2020/2021 ter
Vlogo za sprejem otroka v vrtec v Občini Sevnica. Vpis bo potekal od 2.03.2020 do 16.03.2020.

Vloga za sprejem otroka v vrtec – 2020-2021

Obvestilo o razpisu za vpis otrok – šol. leto 2020-2021

Šol. leto 2019/20

Vrtec pri Osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž ima v šolskem letu 2019/20 tri starostno mešane oddelke in sicer Račke, Sončki in Srčki.

DEDEK MRAZ PRIŠEL JE MED NAS…

Zadnji šolski delovni dan v koledarskem letu 2019 nas je v vrtcu in šoli obiskal dedek Mraz. Najprej je razveselil starejše predšolske otroke. Pričakali so ga v igralnici skupine Srčki, kjer so mu za dobrodošlico zapeli pesmice o zimi in obdarovanju. Marsikdo se mu je usedel v naročje in mu sam zapel ali kaj povedal. Dedek Mraz je otrokom razdelil darila, jim naročil naj bodo pridni ter jim zaželel vse dobro v novem letu.
Nato je obiskal najmlajše iz skupine Račke. Čeprav smo pričakovale veliko joka in strahu med malčki, smo bile vzgojiteljice prijetno presenečene. Prijetnega moža se niso pretirano bali in vsi so iz njegovih rok prevzeli darilo.
Nazadnje so prišli na vrsto šolski otroci. Pričakali so ga v šolski telovadnici, kjer so jih člani Zavoda Enostavno prijatelji kratkočasili z gledališko predstavo o čarobni omari s predali, ki sta jo škrata Rumenka in Rdečko izmaknila dedku Mrazu. Tam so se namreč skrivala darila. Vendar je nista mogla odpreti sama, saj so lahko predale odpirali le pridni otroci, zato sta škrata k sodelovanju vabila naše otroke, ki so morali izpolnjevati naloge. Na koncu je le uspelo in dobri mož je vsem razdelil darila.

Šol. leto 2018/19

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA 2018/19 V VRTCU

Včeraj, toplega 20. junija smo v vrtcu leto zaključili s kratkim orientacijskim pohodom. Zbrali smo se na šolskem igrišču, kjer so se otroci staršem najprej pokazali s kratkim, a pestrim programom. Nato smo se podali po poti, označeni z markacijami. Vsaka je skrivala nalogo, ki so jo morali opraviti, da so lahko odšli naprej. Tako otroci kot njihovi starši so drug drugemu zapeli pesmico, starši so morali svojega otroka nesti štuporamo, poiskati žogice, zakopane v peskovniku in si medsebojno zaupati tako, da so se drug drugemu pustili voditi z zaprtimi očmi. Naloge so otroke in starše pripeljale do skritega zaklada.
Druženje smo zaključili s podelitvijo nagrad in priznanj otrokom, ki so celo leto vestno opravljali svoje dolžnosti.
Hvala vsem staršem za sodelovanje in pozornost, ki ste jo namenjali nam, vzgojiteljicam. Želimo vam lepe počitnice, polne sonca, smeha in norih dogodivščin z vašimi otroki.

Vzgojiteljice vrtca pri OŠ Milana Majcna Šentjanž

BABICE IN DEDKI NA OBISKU V VRTCU

V torek, 4. 12. smo na druženje v vrtec povabili babice in dedke. Veseli smo bili tudi staršev ali strica, ki so se želeli pridružiti.
Zbrali smo se v igralnici skupine Sončki, kjer smo prisluhnili zgodbici Neke zimske noči. Pripoveduje o božičnem darilu, kapici, ki pade z neba. In ravno zgodba nas je popeljala na ustvarjalno delavnico, kjer smo izdelovali kape in rokavice iz papirja za zimsko dekoracijo vrtca. Vsi so pokazali veliko ustvarjalnega duha.
Za zahvalo smo na koncu prisotne pogostili s kavico, čajem in piškoti.
Hvala vsem, ki ste se odzvali vabilu. Z vami smo preživeli lepo, prijetno dopoldne.

Vzgojiteljice

JESENSKA DOŽIVETJA NAJMLAJŠIH

Že pred uradnim začetkom jeseni smo se v vrtcu pripravljali nanjo. Vzgojiteljice smo iz kartona izrezale buče in jih ob robovih preluknjale. Otroci so jih pobarvali ter jih obšili z zeleno volno. Lepe oranžne buče nam krasijo prostore vrtca.

Na prvi jesenski dan nas je v vrtcu obiskala tetka Jesen. Prinesla nam je jesenskih plodov, s katerimi so se otroci še več dni igrali, jih razvrščali, kuhali v kuhinjskem kotičku… Prebrala nam je zgodbico Buča debeluča, ki smo jo popestrili z živalskimi kostumi.
Opravili smo prvi jesenski pohod do konjeniškega kozolca, kjer smo ličkali koruzo. V vrtec smo prinesli veliko koruznih zrn in laskov, saj nam bodo koristili pri nadaljnjih ustvarjalnostih. Privoščili smo si kostanjev piknik na igralih in tisti dan skoraj ne bi potrebovali kosila.

V tednu otroka smo se podali na Ajdovski gradec, kjer smo obiskali Muco Copatarico v njenem domu, srečali zeliščarko Rožco in gozdnega moža s svojim pasjim prijateljem. Iskali smo zaklad in ga tudi našli – stari kovanec.

Radi hodimo na sprehode, raziskujemo gozd in nabiramo gozdne plodove, s katerimi se kratkočasimo in jih uporabljamo pri raznih dejavnostih. Nasploh pa preživimo veliko časa na prostem ter opazujemo spremembe v naravi.

Vzgojiteljice

Šol. leto 2017/18

PRIREDITEV ZA MAMICE, OČKE…

Ravno na praznik vseh žena, smo vzgojiteljice z otroki našega vrtca vabili na prireditev, za starše, stare starše, tete, strice in vse, ki imajo radi malčke.
Preberite več.

OTROCI V VRTCU

V šolskem letu 2017/18 smo iz obeh skupin, Sončki in Račke v vrtcu pri OŠ Milana Majcna Šentjanž, poslali v šolo kar 13 prijaznih, vedoželjnih in igrivih otrok. Po njihovih mnenjih se v šoli vsi dobro počutijo in vestno poslušajo učiteljico. Da pa nam ni dolgčas brez njih v vrtcu, smo na novo sprejeli ravno toliko mladih nadobudnežev. Tako imamo dve kombinirani skupini otrok, starih od 1 do 6 let.

V začetku smo se v obeh skupinah uvajali v nove razmere. Bilo je malce več »crkljanja« in tolaženja novih članov, navajanja na pravila in spoznavanja hišnega reda. Kmalu pa je sledilo ustvarjalno delo. Učili smo se že novih pesmic, risali, barvali in s tem preverjali natančnost ter pravilno držo barvice, pri mlajših pa navajanje na pripomočke in barvno raznolikost. Kljub novemu načinu preživljanja dopoldneva se novinci dobro počutijo pri nas. Čeprav še kdaj potočijo solze za starši, vedo, da lahko v naročjih vzgojiteljic dobijo toplo besedo in tolažbo.

Otroke navajamo na varnost v prometu, kjer jih opozarjamo na pravilno hojo ob cesti in po pločniku, kje se cesto prečka, kje in kako se morajo voziti v avtomobilih ter, da morajo na napake opozarjati tudi svoje starše. Vse to nam je v četrtek, 21.9. prikazal policist PP Sevnica, g. Marko Turšič, ki je prišel k nam na obisk ter nas prijazno pospremil na sprehodu. Takrat smo razdelili tudi »smeške« in »kiske« avtomobilom, ki so bili pravilno oz. nepravilno parkirani. Na koncu pa nam je pokazal še pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Hvala Policijski postaji Sevnica in policistu Marku za poučno prometno dopoldne.

Kot vsako leto se bomo vzgojiteljice trudile pri razdajanju znanja in za dobro počutje otrok v vrtcu. Delo nas veseli in dopolnjuje, zato to sploh ne bo težko.

 

 

 

Dostopnost