Select Page

NAČELA ZDRAVE PREHRANE

Pri pripravi jedilnika si prizadevamo slediti naslednjim načelom:

  • pripravljeni obroki so sestavljeni iz priporočenih kombinacij različnih vrst živil iz vseh
    skupin živil,
  • v vsak obrok vključujemo sveže sadje in/ali zelenjavo,
  • pri obrokih, še zlasti pa med obroki se otrokom ponuja zadostne količine pijač, predvsem zdravstveno pitne vode, manj sladkan čaj, mlečni napitki in 100 odstotni sadni sokovi,
  • živila so v zakonsko predpisanih odstotkih lokalno, ekološko in sezonsko dobavljena,
  • vključujemo polnovredna živila, kakovostna beljakovinska živila ter kakovostne maščobe,
  • pri načrtovanju prehrane upoštevamo tudi želje otrok ter jih uskladimo s priporočili energijsko-hranilne in kakovostne sestave ter splošne zdravstvene ustreznosti ponujenih obrokov,
  • izvajamo šolsko shemo sadja in mleka, katere cilj je povečanje uživanja zelenjave, sadja in mleka ter mlečnih izdelkov,
  • enkrat na teden imamo brezmesni dan.
Dostopnost