Select Page

VARNA RABA INTERNETA

V torek, 13. oktobra 2015, smo imeli vsi učenci višje stopnje predavanje z naslovom Varna raba interneta. In ker je letošnja tema šolskega parlamenta Pasti mladostništva, je bilo to predavanje še posebej koristno. Dve uri smo se  vneto pogovarjali o socialnih omrežjih, kaj je na njih dobro in kaj slabo, katera socialna omrežja uporabljamo, kakšne podatke in slike objavljamo in kako nam vse to lahko ogrozi življenje.
Predavatelj nam je povedal tudi nekaj zelo pretresljivih zgodb in sploh nismo mogli verjeti, kako lahko samo ena hitra objava vpliva na nas in naše življenje. Joj, kar prestrašili smo se, ko smo izvedeli, da je vse, kar smo objavili, že na drugem koncu sveta in da z našo aktivnostjo na socialnih omrežjih nekateri dobro služijo. Pogovarjali smo se tudi o tem, kakšno mora biti dobro geslo in kako pogosto ga moramo menjati. Pogledali smo si nekaj zelo dobrih filmčkov in se naučili, kako zavarovati svojo profilno stran.

Predavanje je bilo za nas zelo koristno, saj včasih preveč nepremišljeno ravnamo. Izvedeli smo za stvari, ki jih sploh ne bi pričakovali in po pravici povedano, nas je gospod kar malo prestrašil. Povzetek tega predavanja pa je: »Ne objavi, kar te lahko gnjavi!«

                                                                                                                                    Danijela Bec, 9.r.

Zanimiv dan v tednu otroka

V četrtek, 8. oktobra 2015, smo imeli devetošolci OŠ Milana Majcna Šentjanž drugačen delovni dan. Prvi dve uri smo prisluhnili predavanju na temo samopodobe in alkohola z naslovom V Posavju žuramo brez drog in alkohola. Predavanja so bila zanimiva in naučili smo se veliko novega, kar nam bo v življenju prišlo zelo prav.
Po predavanjih smo imeli delavnici na isto temo; najprej smo se spoznali, po malici pa smo se pogovarjali o alkoholu in drogah. Ta dan je minil  hitro in zelo mi je bilo všeč, ko sta predavateljici v skupinah povedali, da kar smo se pogovarjali v tej skupini, bo v skupini tudi ostalo. V prihodnosti si želim še več takšnih dni.

                                                                                                                   Ana Štirn, 9. razred

ZAHVALA ČLANOM DRUŠTVA REJCEV IN LJUBITELJEV KONJ ŠENTJANŽ

V tednu otroka nam vreme ni bilo naklonjeno, a v torek zjutraj smo vseeno prejeli prijazno novico:  »Konjeniki vas pričakujejo.«
Vsi veseli smo se res odpravili proti prostorom  društva Rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž, kjer so nas že pričakovali. Zjutraj so uživali učenci 2. triade, potem učenci 1. triade, ob 10. uri pa smo tja prispeli učenci 3. triade  in učitelji, ki smo prav tako navdušeni spremljali, kar so nam pripravili.
Učenci so uživali v aktivnostih, se naučili veliko novega in v spremstvu konjenikov jezdili konje. Ja, tudi učitelji smo premagali strah,  se ob  pomoči povzpeli na te prijazne živali in vsi nepopisno uživali.
Po vseh aktivnostih so nas na mizah pričakale dobrote, ki so jih pripravile spretne roke žena naših konjenikov. Res so se potrudile, prej, ko so pekle pecivo in pripravile okusne napitke in potem, ko so nam delale družbo.
Najlepša hvala za  trud in HVALA, da smo lahko spoznali  delo konjenikov na tako prijeten način. Našo zahvalo lahko strnemo v tole misel: » Zakaj bi hodili občudovat konje na drugi konec Slovenije, če pa imamo » Lipico « in prijazne oskrbnike v Šentjanžu.«

V imenu učencev in učiteljev                                                                     Majda P. Repovž

Tretjič v življenju sem bila na konju in bilo mi je zelo všeč. Počutila sem se popolnoma varno, tudi po zaslugi gospoda Okorna.
Tekmovanje v metu podkve je bilo zelo zabavno in napeto. Glasno smo navijali. V tretji triadi je zasluženo zmagal Aleš iz 8. razreda.
Konjeniki oz. njihove žene so nam pripravile res dobro pogostitev. Napitki in pecivo je bilo enkratno.
Gospod Boštjan in gospod Matic sta nam predstavila spretnostno jahanje. Oba ( in seveda njuna konja ) sta bila odlična.

                                                                                                                     Slavica Pungerčar

Bilo je res » ful dobr«. Užival sem, saj so se nam konjeniki res posvetili. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo jahali konje.  ( Grega Krmelj, 9.r. )

Super, bilo je odlično; najbolj mi je bilo všeč jahanje. Zelo smo bili navdušeni, ko smo videli, kako odlično jezdita gospod Boštjan in gospod Matic. Bila sta fantastična. Sedaj sem spoznal, da konji niso le živali, ampak nekaj več. ( Matic Lazar, 9. r. )

V tednu otroka je bilo kar nekaj aktivnosti, ki so nam popestrile teden.V torek smo obiskali konjenike, ki so nam pripravili izvrstno predstavitev. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo jezdili, in to priložnost sem imela kar dvakrat.
Konjeniki, bili ste super!  ( Danijela Bec, 9. r. )

Danes je bilo super; zabavno, poučno in zanimivo. Izvedeli smo veliko o konjih, mnogi so jih celo jahali. Igrali smo se tudi staro igro, kjer smo metali podkve v gumo. ( Ana Štirn, 9. r. )

Všeč mi je bilo jahanje. Sedlo je bilo udobno. Čutil sem vsak korak konja. Konjeniki so nas pogostili s pecivom in sokom. Vse je bilo zelo okusno. ( Simon Lamovšek, 8.r. )

Najbolj mi je bilo všeč, da smo lahko jahali konje. Tega prej  še nikoli nisem počela in res je bilo zabavno in zanimivo. Malo me je skrbelo, da ne bi padla s konja, a to se k sreči ni zgodilo. Tudi kratko predavanje mi je bilo všeč, saj je gospa govorila same zanimive stvari. Ta obisk bi z veseljem še enkrat ponovila. Konji so res zanimive živali in zdaj vem, zakaj so ljudem tako všeč. Za konec sta nam dva gospoda pokazala spretnostno jahanje, tako da je bilo res super. ( Nina Lindič, 8. r. )

To je nekaj zapisov, ki so nastali po prijaznem druženju s konjeniki. Res smo jim iskreno hvaležni, da so nam tako lepo popestrili teden otroka.

 

Učenci in učitelji OŠ Milana Majcna Šentjanž

teden-otroka-1

Slika 1 of 2

 

 

 

Dostopnost