Select Page

ŽIVLJENJE V KARANTENI – UČENCI 3. RAZREDA

 

Že kar nekaj časa smo v karanteni. Imamo se  dobro. Šola na daljavo mi je zelo všeč in veliko časa preživim zunaj. Z bratom se igrava različne igre. Z družino se zelo zabavamo. Veliko časa preživimo v naravi, veliko kolesarimo, igramo košarko, nogomet in se vozimo s skiroji. Zjutraj delamo za šolo in službo. Popoldne grem ven in igram nogomet. Z bratom včasih pomagava pri opravilih. Zelo mi je všeč, ker smo cel dan skupaj. Ni pa mi všeč to,  da se ne morem družiti s prijatelji. Karantena mi sploh ni všeč, ampak bomo morali potrpeti. Ni mi hudega, a vseeno malo pogrešam šolo.
MATIC

Čas v karanteni preživljam tako da se igram s prijatelji, se vozim s kolesom, sprehajam psa. Šola poteka zelo dobro, nič ne spuščam, vse gre gladko. Počutim se odlično, zelo sem vesel. Zelo pogrešam šolo in upam, da se bo kmalu začela. Všeč mi je, da sem lahko doma. Prijateljem sem pokazal sobo in kužke. Igral sem se s Žanom.  Žogo sva  metala na koš. V gozdu delamo hišo. Za prvi maj je sosed Stane zavrtel muziko.
JAN U.

Učim se in veliko vadim poštevanko. Rad hodim na sprehode, kolesarim in veliko telovadim. Včasih grem tudi v gozd. Zjutraj se zbudim, pojem zajtrk, nato pa grem delati nalogo. Velikokrat je deževalo, tako sem se igral kakšno družabno igro. Ko je posijalo sonce, sem šel ven in se igral.
GAJ

Bila sem zelo žalostna, ker se nisem smela igrati s prijatelji. Ampak zato sem se veliko igrala z mlajšo sestrico. Raziskovali sva bližnji gozd in našli mravljišče. Opazovali sva mravlje, kako so ga gradile. Imeli smo tudi športni dan. S kolesi smo se peljali po dolini Pekel do Križišča. Z mano in mamico sta šla tudi Lovro in Anja. Ugotovila sva, da je od naše hiše do Križišča in nazaj 11 kilometrov in pol. Počasi se že ukrepi sproščajo, zato se že lahko igram s prijatelji iz vasi. Zelo sem se razveselila novice, da gremo 18. maja v šolo.
NIKA

Zjutraj vstanem in pozajtrkujem. Potem pogledam elektronsko pošto, ki jo pošlje učiteljica in naredim vse naloge. Šola doma mi gre dobro, ampak včasih se mi ne da. Pogrešam šolo in prijatelje. Ni mi všeč, da jih ne vidim. Všeč pa mi je, da sestra kuha kosilo in mi pomaga pri šolskih nalogah. Komaj čakam, da 18. maja vidim svoje sošolce.
KLEMEN

Veliko časa preživim zunaj. S sestrama igramo namizne igre in gledam televizijo. Zunaj se z družino igramo z žogo, rad kolesarim in vozim psa na sprehod. Ko mami pride iz službe, mi pove, kaj je za domačo nalogo. Pri nalogi mi pomagata mami in starejša sestra. Včasih delam vaje za šolo tudi na računalniku. Najraje delam matematične naloge. Vsak dan preberem nekaj strani v knjigi. Doma mi je dobro, ker lahko dlje spim, vendar pogrešam šolo. Najbolj pogrešam prijatelje in učiteljico.
JAN P.

V karanteni se počutim dobro. Zelo že pogrešam sošolce, zato že komaj čakam šolo. Veliko kolesarim, tečem, se igram, učim in pomagam pri hišnih opravilih in tudi v hlevu. S šolo na daljavo nimam težav. Domače naloge delam sproti. Če imam kakšne težave, mi pomagata starša. Dopoldne delam za šolo, popoldne pa preživim veliko časa na prostem. Pogrešam druženje s prijatelji in sorodniki. Vesel sem, da jih lahko vidim preko Zooma. Upam, da bo kmalu vse drugače.
DAVID

Veliko časa preživim doma pred hišo, na trampolinu pri sestrični in babici. Tudi kolesarim s sosedo. Vsak dan rešujem naloge in se učim. Pogrešam šolo in sošolce, a mi je všeč, da sem več doma. Včasih pogrešam tudi kakšne teste. Upam, da se bo šola kmalu začela.
ANA

Čas v karanteni preživljam s svojo družino. Šola na daljavo poteka kar dobro, saj nimamo preveč nalog. Pogrešam igre s prijatelji. Všeč pa mi je, da lahko zjutraj dlje časa spim. Komaj čakam, da bo pouk, čeprav tudi pouk v karanteni ni slab. V marcu in aprilu smo v družini praznovali tri rojstne dneve. Pekli in jedli smo veliko tort. Zdaj, ko starši hodijo v službo, bi bilo bolje, da bi tudi mi že šli v šolo. Res pogrešam prijatelje in učiteljico. V šoli bi nam čas hitreje minil in bi se več naučili.
VAL

V karanteni mi je že malo dolgčas, ker se ne morem z nikomer igrati. Zelo že pogrešam svoje sošolke in sošolce., zato sem vesela, ker bo kmalu spet šola. Šola mi gre dobro od rok. Vsak dan se bolj privajam šolanju na daljavo. Všeč mi je, da sem takoj, ko naredim vse naloge in jih pregledam, prosta. Všeč so mi naravoslovni, športni in tehniški dnevi. Najboljši del šolanja od doma je, da lahko vstajam, kadar želim. Pogrešam že vse igre, ki smo jih imeli v šoli. Pogrešam že tudi učiteljico in ostale učitelje.
EVA V.

Največkrat se zbudim ob 6. uri. Nato se preoblečem in se igram z bratcem in sestrico. Po zajtrku, ob 9. uri, pričnem s poukom. Nalog se veselim, samo včasih bi bil raje brez njih. Pogrešam sošolce. Všeč mi je, ko sem lahko popoldan z atijem in mamico. Mami me sprašuje angleščino tudi, ko sva zunaj na vrtu. To mi je bolj všeč kot učenje v sobi.
GABRIEL

Zjutraj vstanem pojem zajtrk . Se preoblečem, potem grem delat za šolo. Pojem kosilo in grem ven pred hišo. Ko je  slabo vreme, igram igrice. V tem času sem dobil novo kolo. Zelo rad kolesarim in hodim v  hribe. S starši zelo veliko hodimo na sprehode. Čez prvomajske počitnicam sem bil pri babi in dediju v Novem mestu. Ni mi všeč, da se ne smemo družit s prijatelji. Všeč mi je šola na daljavo.
LOVRO

Zaradi virusa ne hodimo v šolo. V tem času poteka šola na daljavo. Učiteljica pošlje staršem navodila, kaj je za nalogo in kaj se moramo naučiti. Zjutraj, ko vstanem in se najem, grem najprej delat nalogo. Naloge delam z veseljem, saj je veliko zanimivih nalog in športnih iger. Počutim se zelo dobro, saj imam več časa za igranje, ker mi ni potrebno hoditi v šolo. Dopoldne pomagam mamici pripraviti kosilo. Popoldne pa pomagam tudi atiju, pri kakšnih opravilih okoli hiše. Dresiram svojega psa težje trike. Skupaj z bratcem hodiva na sprehode, se žogava, loviva, skrivava in se igrava na novi igralnici, ki nama jo je naredil ati. Vsak večer peljeva psa na sprehod. Imam se zelo lepo, saj smo veliko skupaj z družino.
BLAŽKA

Počasi imam že dovolj te karantene. Na začetku mi je bilo všeč, ker ni bilo treba v šolo, sedaj pa že pogrešam sošolce. Dopoldne največ časa porabim za šolo. Nalog je ravno prav. Če imam kje težave, mi pomagata starša. Všeč so mi naravoslovni in športni dnevi. Veliko časa preživim zunaj. Z družino veliko kolesarimo. Upam, da se ta virus enkrat konča in da bo življenje spet normalno. Zdaj se najbolj veselim, da se v ponedeljek spet vrnem v šolo. Skupaj bomo lepše zaključili šolsko leto.
LUKA

Čas v karanteni, ki ga preživljam je zelo dolgočasen. Šola na daljavo mi ni ravno v redu. Počutim se dolgočasno, ker se ne igram s sošolci. Pogrešam šolo in učiteljico. Všeč mi je, da mi ni treba zgodaj vstati. Ni mi všeč, da pri športni nismo skupaj. Veselim se, da bomo lahko končno šli nazaj v šolo. Vesela sem, da smo v družini ostali zdravi. Žalostna sem bila, ker nisem imela stikov z vsemi. Želim si, da bi kmalu dobili cepivo proti  covid-19.
ELLA

Ta karantena je res dolgočasna. Pogrešam učiteljico, sošolke in sošolce. Rada bi se igrala s prijatelji. Šola na daljavo mi kar gre. Včasih kakšno nalogo pustim za naslednji dan. Všeč mi je, da sem lahko veliko zunaj. Vozim se s kolesom in kotalkami. Z bratoma in sestro se radi žogamo. Igramo tudi namizni tenis in hodimo na sprehode. Mamici pomagam pri peki.
ANJA

 

V karanteni sem doma. Doma se učim z mamo v pisarni. Veliko pomagam na njivi, pri pridelavi zelenjave. Prav tako sesam, kuham in pomivam. Všeč mi je, da smo dobili psa. Sedaj imam veliko več časa za sprehode, igre in učenje psa. Psički je ime Stela in je pasme border collie. V zadnjem tednu sem srečal sošolca Gaja. Skupaj smo šli k potoku nabirat vršičke. Imeli smo se zelo lepo.
SVIT

Šola doma mi je všeč. Doma naredimo, kar lahko. Želim si nazaj v pravo šolo, saj se tam več naučim. Rada bi videla sošolke.
GABI

 

22. 4. 2020 – Dan zemlje

Učenki 2. razreda sta v sklopu tehniškega dne 1. triade strnili svoje misli in napisali pismo Zemlji.

Draga Zemlja!

Oprosti, ker po tebi mečemo odpadke. Želim si, da bi ljudje spoznali, kako ti škodimo. Če te ne bi bilo, tudi mi ne bi živeli. Zelo te imam rada.

Nina Medved

 

Draga Zemlja!

Obljubim ti, da bom skrbela za čisto okolje. Odpadke bom odlagala v zabojnike. Smeti ne bom odvrgla na tla. Tudi drugim ljudem bom povedala, naj skrbijo za naravo. Upam, da boš še dolgo ostala zelena.

Tajda Prijatelj

 

ŠOLA NA DALJAVO IN PREŽIVLJANJE ČASA DOMA

SEM ANEJ HRIBAR IN OBISKUJEM 1.RAZRED. ZELO RAD HODIM V ŠOLO. SEDAJ KO SMO DOMA PA VSAK DAN NESTRPNO PRIČAKUJEM, DA NAM UČITELJICA  HELENA POŠLJE NALOGO. NALOGO DELAM SAM, VČASIH PA MI NA POMOČ PRISKOČITA TUDI STARŠA. V PROSTEM ČASU PA RAD TUDI VADIM BRANJE, KOLESARIM IN SE IGRAM S SESTRICO NEJO. KOMAJ ČAKAM,DA SE BO ŠOLA ZOPET ODPRLA IN BOM SPET VIDEL SVOJE SOŠOLCE, UČITELJICO HELENO IN UČITELJICO NADO.

ANEJ HRIBAR 1.RAZRED

Sem Iza in obiskujem 1. razred. V tem času moj dan poteka nekako takole. Približno ob pol devetih zjutraj se začne »pouk«. Z mamico pregledava kakšne naloge moram opraviti. Učiteljica Helena se zelo trudi, da bi nam popestrila pouk z različnimi posnetki. Naloge poskušam naredim sama, seveda mi mamica tudi pomaga.

Po »pouku« se grem vozit s kolesom ali pa se z bratcem, sestrico, mamico in atijem, seveda če ni v službi, radi odpravimo v Kamenško. Ravno za to nalogo, ki je na sliki, sem med potjo nabrala majhne storže in atiju polnila žepe.

Iza Repovž

 

Bodi preViden

Od 1. do 13. oktobra 2019 poteka nacionalna akcija za večjo varnost pešcev s sloganom Bodi preViden, s katero opozarjajo na problematiko varnosti pešcev v prometu. Z učenci smo se v tednu otroka pogovarjali o njihovi varnosti v prometu, kako naj se vedejo kot pešci ter s katerimi ukrepi lahko povečajo svojo varnost v cestnem prometu. Ob tej priložnosti so vsi učenci od 1. do 5. razreda dobili odsevne trakove, ki jim jih je podarila Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

 

 

Zbiranje plišastih igrač za otroke

Učenci 3. razreda so se odločili, da bodo darovali svoje plišaste igrače, ki jih ne potrebujejo več, za otroke v Pediatrični bolnišnici v Ljubljani. V dobrodelni akciji, ki je potekala dober teden, se je nabralo za dve veliki vreči plišastih igrač. Hvala staršem za pomoč in vsem sodelujočim učencem.

Razredničarka Nada Jazbec

 

 

Delavnice Prve pomoči za učence od 1. – 5. r.

V četrtek, 3. 10 2019, so naši mlajši učenci imeli naravoslovni dan. V okviru dneva s posebno vsebino so spoznavali področje PRVE POMOČI. Diplomirane medicinske sestre iz ZD Sevnica so pripravile tri zanimive delavnice in sicer:

  • Osnovni bočni položaj
  • Prva oskrba krvavitev in drugih poškodb
  • Oživljanje

Vodje delavnic so nazorno demonstrirale osnovne postopke nudenja prve pomoči, nato so se vsi učenci tudi sami preizkusili v spretnostih nudenja prve pomoči ponesrečenim. Skupaj smo ugotovili, da je za oživljanje (ritmična masaža srca na lutki) potrebno kar veliko moči. Vodja delavnice nam je povedala, da je v resnični situaciji adrenalin tisti, ki nam da dodatno moč.

Pomembno je, da se otroci že od majhnega zavedajo pomena nudenja prve pomoči sočloveku, ki to pomoč potrebuje. Nesreča nikoli ne počiva in ne vemo, kdaj bomo prvo pomoč tudi sami potrebovali.

Mojca Pregelj

 

Obisk šolske knjižnice

Učenci 1. razreda so obiskali šolsko knjižnico. Knjižničarka jim je predstavila pravila obnašanja v knjižnici in prebrala pravljico. Nato so si lahko sami izbrali knjigo, ki so si jo izposodili za domov.

Helena Hribar

 

Policist v 1. in 2. razredu

V sredo, 11. 9. 2019, smo imeli na obisku v 1. in 2. razredu policista. Učencem je predstavil, kako je lahko sami poskrbijo za svojo varnost na poti v šoli in domov. Poudaril je, da je zelo pomembno, da vedno nosijo rumeno rutico in tako poskrbijo za boljšo vidnost.  Nato smo se odpravili na učni sprehod skozi Šentjanž. Učenci so se preizkusili v pravilni hoji po pločniku ter prečkanju ceste. Pri prečkanju ceste so spoznavali, da je potrebno pozorno opazovati in poslušati promet. Spoznali so tudi pravila varne hoje na avtobusni postaji.

Helena Hribar

Dostopnost