Select Page

Evropski šolski športni dan

 

V šolskem letu 2021/22 se je Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž vključila v projekt Evropski šolski športni dan. Pridružili smo se mreži šol iz cele Evrope, ki je 23. septembra organizirala šolski športni dan z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki.

Športne vsebine smo izvajali na šolskih površinah, okolici šole, oziroma na območju KS Šentjanž (pohod). Sodelovali so učenci vseh oddelkov šole in tudi otroci vrtca.

Za učence prve tirade smo v sklopu akcije atletske zveze Slovenije pod geslom “Začni mlad tekmuj pošteno” organizirali tek na 200 metrov. Učenci 4. in 5. razreda so izvedli dve delavnici, in sicer kolesarjenje in kolesarski spretnostni poligon ter plesno delavnico. Učenci predmetne stopnje pa so odšli na 13-kilometrski pohod “Po poteh Milana Majcna”. Prav tako so sodelovali tudi učenci podaljšanega bivanja, ki so dan obeležili z različnimi igrami. Otroci vrtca pa so odšli na sprehod in v sklopu akcije množičnega teka otrok tekli na 100 ali 200 metrov.

Koordinator Evropskega šolskega športnega dne,
Dragan Tominc

Dostopnost