Select Page

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tretji petek v novembru, 20.11.2020, smo imeli tehniški dan posvečen tradicionalnem slovenskem zajtrku. Z učiteljico smo se preko Zoom-a to jutro srečali malo kasneje. Imeli smo več časa za zajtrk. Jedli smo maslo, med, kruh, jabolko in pili  mleko. Pripravil sem si pogrinjek. Na risalni list sem narisal dve čebeli, na sredini pa krog za krožnik in v desnem kotu zgoraj skodelico z mlekom. Ta zajtrk mi  je bil zelo všeč. Rad imam maslo in med, pa tudi mleko.

                                                                                           Rene Strnad, 3. razred

 

V petek, 20.11.2020, smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Dan je posvečen slovenski hrani. Za zajtrk jemo domač kruh, maslo, med, jabolko in pijemo domače mleko. Zajtrkovati je dobro, da si zjutraj napolnimo želodček in da imamo več moči in energije za začetek dneva. To jutro sem si pripravil pogrinjek, krožnik, skodelico ter si postregel s hrano, ki je bila pridelana v okolici Šentjanža.

                                                                                            Tim Brečko, 3. razred

Dostopnost